Wat zijn de voordelen van een groepsverzekering voor jou, als werkgever?

23 april 2018

Een groepsverzekering, dat is niet alleen voordelig voor je werknemers maar ook voor jou, als werkgever. Een echte win-winsituatie dus. Hoezo? We lichten het graag toe!

Goede relatie met je werknemers

Werknemers zullen het ongetwijfeld appreciŽren dat je een groepsverzekering voorziet. Het is voor hen voordeliger dan wanneer zij bijvoorbeeld zelf aan pensioensparen moeten doen. En ze hebben zo ook de garantie dat het opgebouwde kapitaal naar hun gezin gaat, moesten zij vroegtijdig overlijden. Niet alleen een mooie extra in het loonpakket, maar ook een blijk van appreciatie van werkgever naar werknemer toe.

Financieel voordeel

Een groepsverzekering is de beste manier om je werknemers op een extralegale manier te belonen. Het is zowel voor jou als voor je werknemer fiscaal aantrekkelijk, want je betaalt er minder belastingen op dan op bijvoorbeeld een loonsverhoging. Zo heb je meteen een duurzamer loonbeleid.

Binnen de wereld van de groepsverzekeringen zijn er heel wat opties. Als werkgever beslis je zo zelf welke oplossing het beste bij jou en je bedrijf past. Betaal je alles zelf of deel je de kosten met de werknemer? Of neem jij alleen de beheerskosten voor je rekening en betalen de werknemers de premie wel zelf? De keuze is aan jou.

Een groepsverzekering: voordelig voor jou?

Zie je de meerwaarde van een groepsverzekering voor jou en je bedrijf? Voordelen zijn er zeker en vast genoeg. Wil je graag meer informatie over alle mogelijkheden? Wees gerust, wij hebben een antwoord op al je vragen. Kom dus gerust eens langs.