Verzekert je autoverzekering ook je aanhangwagen?

23 april 2018

Snoeihout naar het containerpark vervoeren, grote meubelstukken verhuizen, materiaal vervoeren voor je vereniging… Een aanhangwagen komt dan goed van pas. Misschien heb je er zelf eentje ter beschikking? En die gebruik je natuurlijk zelf, maar leen je misschien ook uit aan vrienden en familie. Maar, heb je er al eens over nagedacht of jouw aanhangwagen automatisch gedekt wordt door je autoverzekering? Wij zetten de verschillende opties voor je op een rij.

De ene aanhangwagen is de andere niet

Niet elke aanhangwagen moet apart ingeschreven, gekeurd en verzekerd worden. Als je aanhangwagen een maximaal toegelaten massa heeft van maximum 750 kilogram, heb je geen inschrijving, technische keuring of aparte verzekering nodig. Heeft je aanhangwagen een maximaal toegelaten massa van meer dan 750 kilogram, dan wordt de aanhangwagen gelijkgesteld met een motorrijtuig. Je aanhangwagen moet dan ingeschreven, gekeurd en apart verzekerd worden. In sommige gevallen kan je zo’n aanhangwagen wel laten opnemen in je bestaande autoverzekering. Hierop betaal je meestal een premie.

Belangrijke sidenote

Op het moment dat je aanhangwagen aan je wagen vasthangt, is het de autoverzekering van je wagen die de aanhangwagen dekt. Dat is zo voor elke aanhangwagen, ongeacht het gewicht. Maar toch meld je best het gebruik van je aanhangwagen bij je verzekeraar. Want, je aanhangwagen kan ook schade aan derden berokkenen wanneer hij niet aan jouw wagen hangt – en dus niet onder die verzekering valt.

Je aanhangwagen verzekeren?

In welke categorie valt jouw aanhangwagen? Heb je nood aan een extra verzekering of wil je bekijken of jouw aanhangwagen in je huidige polis vervat zit? Wij bekijken alles graag samen met jou zodat je met een gerust hart de baan op kan. Contacteer ons dus zeker voor meer informatie.