Vastgoed kopen met aanvullend pensioen: het kan!

24 april 2019

Als zelfstandige is de kans groot dat je al geld opzijzet voor je aanvullend pensioen. Dat is fiscaal interessant. Maar denk je soms ook: “Ik leef nu” of “Wat gaat er met dat aanvullend pensioen gebeuren?”. Wist jij dat het mogelijk is om pensioenkapitaal ook gedeeltelijk of volledig te gebruiken om vastgoed te kopen? Hoe, wie, wat, waar, waarom?! Wij leggen het uit!

Hoe werkt vastgoed kopen met aanvullend pensioen?

Heb je als zelfstandige, vrije beroeper of zelfstandige bedrijfsleider een aanvullend pensioen opgebouwd of wil je dit graag opstarten? Dan kan je ook vastgoed kopen met je aanvullend pensioen. Van een nieuw huis of je huis verbouwen, tot een tweede verblijf (al dan niet in het buitenland) kopen. En je hoeft niet tot je effectieve pensioen te wachten!

Hoe het werkt? Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Vastgoed kopen met aanvullend pensioen is een ideale vervanger van de klassieke hypothecaire lening (wedersamenstelling). Een combinatie met een klassieke bancaire lening is mogelijk.
  • Koop via inpandgeving, als waarborg voor een hypothecair krediet
  • Een laatste optie: de voorschotmethode (= beperkt percentage van je reeds opgebouwd kapitaal) waardoor je geen schattings- en dossierkosten hebt, geen notaris- en hypotheekkosten en een soepele terugbetaling geniet.

De voordelen

Vastgoed kopen met je aanvullend pensioen, dat brengt heel wat voordelen met zich mee.

  • Je kan niet alleen nieuw vastgoed kopen met je aanvullend pensioen, maar ook je huidige woning renoveren, uitbreiden of verbeteren. Denk daarbij aan een nieuwe keuken, een veranda, een buitenzwembad, zonnepanelen…
  • Je bent niet beperkt tot onroerend goed in België, maar tot alle landen van de Europese Unie, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen.
  • Kortom, vastgoed kopen met je aanvullend pensioen is een garantie op een goede investering.

Wij helpen je op weg!

Klinkt vastgoed kopen met je aanvullend pensioen, je als muziek in de oren? Wij kijken graag mee wat jouw mogelijkheden zijn en helpen je graag op weg. Nu of in de toekomst, het kan allemaal. Heb je vragen of wil je meer weten? Contacteer ons dan en wij helpen je met jouw zoektocht naar geluk!