5 tips om een huis te kopen bij verhuisplannen!

15 november 2018

De kogel is door de kerk: je hebt besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Maar waarop moet je letten vooraleer je een woning wilt kopen? En zijn er bepaalde zaken die je zeker niét moet doen? Wij geven je vijf tips om een huis te kopen.

1. Ga goed voorbereid te werk

Een gewaarschuwd mens is er twee waard. En een goed voorbereid mens ook. Een eerste tip om een huis te kopen: bepaal wat je precies zoekt. Een huis of een appartement? Een rustige buurt of in de stad? Lijst een aantal criteria op waaraan je nieuwe woning zeker moet voldoen.

2. Leg een budget vast

Een belangrijke tip om een huis te kopen die vaak vergeten wordt. Ga op voorhand langs bij de bank om te weten wat je mogelijkheden voor een lening zijn. Zelf merken wij dat potentiële kopers voor hun budget vaak voortgaan op dat van kennissen en vrienden. Maar situaties kunnen zodanig verschillen, dat jouw budget helemaal anders uitdraait. Het zou zonde zijn dat je daardoor mooie panden laat schieten. Of omgekeerd, dat je verliefd wordt op een woning die nadien buiten je budget blijkt te vallen.

3. Stel de juiste vragen

Laat het niet na om veel vragen te stellen wanneer je een woning bezoekt. Je kunt ermee heel wat bijleren over de woning zelf. Waarom wordt de woning verkocht? Zijn er recent nog vernieuwingen gedaan in de woonst? Is de elektriciteit gekeurd? Zijn er bepaalde gebreken of aandachtspunten waar werk zal inkruipen? Is het mogelijk om bepaalde muren uit te breken of net niet?

4. Ga niet te overhaast te werk

Het is slim om een deadline te stellen voor je zoektocht. Dat maakt dat je knopen doorhakt. Een goede tip om een huis te kopen, maar focus hier niet te veel op. Koop geen woning simpelweg omdat je per se binnen twee maanden wílt verhuisd zijn. Maar kom je jouw droomwoning al snel tegen en zit het gevoel gewoon goed? Waag dan de sprong!

5. Bekijk je alternatieven

Heb je meerdere woningen op het oog of is er maar eentje dat je hart heeft gestolen? In het laatste geval twijfel je best niet te lang. Maar wanneer je meerdere alternatieven hebt, doe je er goed aan om ze eens allemaal naast elkaar te leggen. Zet de voor- en nadelen op een rijtje. Maar luister ook zeker even naar je hart. Objectief en subjectief gaan vaak hand in hand.

Ga aan de slag met deze tips om een huis te kopen

Met deze tips om een huis te kopen kan je met een gerust hart aan je zoektocht beginnen. Toch niet helemaal zeker van je stuk? We staan tijdens het hele aankoopavontuur voor je klaar en aan je zijde. Van het mee op zoek gaan naar je droomwoning en het helpen filteren van je criteria tot je effectief vergezellen naar woningen. Geen moeite is ons te veel in de zoektocht naar jouw geluksplek. Contacteer ons gerust als je nog vragen hebt of kom eens langs, we verwelkomen je graag.