Laat je huis veilig achter tijdens je vakantie

23 april 2018

Wie op reis vertrekt, wil zijn huis graag met een gerust hart achterlaten. Hoe kan je, naast een goede verzekering, je huis beschermen tegen inbrekers terwijl jij ligt te zonnebaden? We geven je enkele tips.

Doe beroep op de buren

Kan je het goed vinden met je buren? Dan kan je altijd hun hulp vragen. Laat ze een oogje in het zeil houden, de gordijnen regelmatig open of dicht doen, de post uithalen… Zo lijkt het alsof er toch leven in huis is.

Toon niet dat je weg bent

In het ideale geval heeft niemand door dat je op vakantie bent. Je kan bijvoorbeeld een timer op je lichten installeren, dan is het niet altijd donker in je huis. Laat ook buiten een licht aan, zodat dieven niet ongezien rond je huis kunnen snuffelen. Niet alleen je offline gedrag is belangrijk. Pas op met wat je op sociale media zet. Als je foto’s van je vakantie op je openbaar profiel zet, dan kunnen mensen met slechte bedoelingen dat ook te zien krijgen.

Schakel extra hulpmiddelen in

Alle extra hulpmiddelen zijn welkom om jou gerust te stellen en je huis veilig te houden tijdens je vakantie. Zet je alarm aan en breng de politie op de hoogte dat je op vakantie bent. Zij houden dan ook een oogje in het zeil en zijn extra op hun hoede.

Vanzelfsprekend, maar toch…

Het lijkt vanzelfsprekend, maar maak het inbrekers niet gemakkelijk. Zorg dat alle ramen gesloten zijn en laat geen ladders rondslingeren in de tuin. Ligt er standaard een reservesleutel onder de bloempot? Neem die dan weg wanneer je op vakantie bent. Dubbelcheck ook of je alle deuren hebt gesloten. En tot slot: breng inbrekers niet in verleiding, maar berg waardevolle spullen op. De tablet of autosleutels in het zicht laten liggen, is dan niet het beste idee.

Wees voorbereid

Maak voor jezelf een inventaris op van je kostbare spullen. Wordt er toch ooit bij je ingebroken, dan kan je zo meteen achterhalen wat er meegenomen werd en dat doorgeven aan de politie en je verzekeraar.

Je huis is veilig tijdens je vakantie

Naast deze tips, stelt een goede verzekering van je woning je gerust. Je hebben en houden worden door ons beschermd en zijn dus in goede handen. Contacteer ons voor meer informatie over onze all-in-one woningverzekering. En geniet erna van je welverdiende vakantie!