Hoe maak ik mijn woning aantrekkelijk voor verkoop?

17 februari 2017

Het is zover: je gaat je woning verkopen. Maar, hoe zorg je ervoor dat je woning opvalt tussen de andere woningen en het snel een nieuwe eigenaar vindt? Wij geven je een aantal tips om je woning aantrekkelijk voor verkoop te maken.

Denk zoals de koper

Stel je om te beginnen in de plaats van potentiële kopers. Wat denk je dat hen zal storen of net aanspreken? Speel je troeven uit en elimineer stoorzenders. Staat de kattenbak bijvoorbeeld in het zicht? Neem die weg of verdoezel hem. Heb je veel ramen in je woning, zorg dan dat de gordijnen open zijn zodat potentiële kopers meteen zien hoeveel licht er in de woning is. Je woning is meteen aantrekkelijker voor verkoop.

Opgeruimd staat netjes

Zorg dat je woning netjes opgeruimd is wanneer je foto’s maakt of potentiële kopers op bezoek krijgt. Zo kunnen zij zich niet aan mogelijke rommel ergeren of hierdoor afgeleid worden. En zich wel focussen op de charmes van je woning.

Een ingericht huis is er twee waard

Woon je niet meer in de woning die je verkoopt? Richt de woonst dan toch in, want een huis met interieur is als woning aantrekkelijker voor verkoop dan een leegstaan huis. Potentiële kopers kunnen zich dan ook al beter een beeld vormen van hoe hun nieuwe stek eruit zal zien.

Extra sfeer en gezelligheid

Maak de woning extra gezellig door bloemen en planten in huis te zetten. Dat zorgt niet alleen voor wat kleur maar brengt de woning ook tot leven en geeft een huiselijk gevoel. Ook sfeerlicht maakt dat je kopers zich al sneller thuis zullen voelen tijdens de rondleiding. Het zijn kleine details die een woning aantrekkelijk voor verkoop maken.

Spik en span

Geef je woning een grondige schoonmaakbeurt vooraleer je het te koop plaatst of kopers over de vloer krijgt. Het zorgt er niet alleen voor dat ze een proper huis te zien krijgen – vinden we dat niet allemaal leuk? – maar er hangt ook een frisse geur in je huis. Allemaal positieve prikkels voor potentiële kopers!

The right angle

Wanneer je foto’s maakt om online te plaatsen, denk even na over hoe je de foto’s maakt. Je wilt natuurlijk dat ook online je woning zo aantrekkelijk mogelijk voor verkoop is. Zorg daarom dat je foto’s een goede kwaliteit hebben en duidelijk focussen op de pluspunten van je woning. Trek een foto richting de ramen in plaats van richting een muur zonder ramen. Zo lijkt de ruimte al meteen groter.

Is jouw woning aantrekkelijk voor verkoop?

Wil je het maximum uit je woning halen en het zo aantrekkelijk mogelijk voorstellen aan potentiële kopers? Wij helpen je graag op weg naar een volledige interieuranalyse van je woning. Zo zorgen we dat de troeven van je woning extra in de verf gezet worden met de juiste inrichting. Contacteer ons gerust voor meer informatie. Samen maken wij je woning aantrekkelijk voor verkoop.